Selasa, 20 Mac 2012

Biodata
NOR AZIAH ABDUL AZIZ FADZILAH
atau Kamaliehudie NS lahir di Jelebu pada 01/05/19......  merupakan anak pertama dari lapan bersaudara.    Telah berkeluarga dan punya seorang puteri.   Mendapat pendidikan awal di Sek. Keb. Durian Tipus,  kemudian mendapat pendidikan menengah di Sek. Men. Triang Hilir  dan  Sek. Men. Undang Jelebu.

Pernah bertugas di Pejabat Felcra Gususan Lakai, Simpang Durian, Jelebu.   Kemudian berkhidmat dengan MARA hingga kini.  Bertugas di MRSM Kuala Klawang Jelebu,  IKM Jasin,  MRSM Tun Ghafar Baba Jasin dan pernah bertugas Pejabat MARA Negeri Kota Kinabalu Sabah.  

Pernah menerima Anugerah Khidmat Cemerlang  tahun 2001 ketika di MRSM Jasin dan juga menerima Anugerah Sastera Peringkat Negeri Sembilan pada tahun 2005 dan juga pada tahun 2007 dalam genre puisi.

Hasil karya pernah mendapat tempat di Utusan Malaysia,   Berita Harian,  Al-Islam,  Radio Melaka,  Radio Satu (RTM), Radio Seremban, Majalah Remaja,  Mingguan Watan,  Majalah Keluarga,   Akhbar Daily / Harian Ekspres terbitan akhbar Sabah dan lain-lain.

Menjadi ahli Persatuan Penulis  Negeri Sembilan (PEN).   Pernah mengikuti beberapa bengkel dan kursus penulisan anjuran PEN.    Antaranya bengkel penulisan Novel Remaja anjuran PEN/DBP di Port Dickson dan  lain-lain.

Bidang penulisan yang diceburi cerpen, puisi, novel .... lebih cenderung dalam penulisan puisi.    Hasil karya yang telah terhasil  "Sejambak Kasih"  "Gema Serunai Hati 3",  'Gema Serunai Hati 4",  "Gema Serunai Hati 7",   "Merafaq Sembah",  juga antologi cerpen bersama penulis wanita Negeri Sembilan   "Jauh Disudut Hati",   Buku Karisma (Biografi Penulis Negeri Sembilan),   Antologi  "RESAM"  terbitan DBP sempena Jubli Emas DBP Sabah.


Tiada ulasan: